пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

Методична нарада та презентація книги

 20 жовтня 2016 року в Науково-методичному центрі проведена методична нарада бібліотекарів ЗНЗ та ПНЗ. На нараді бібліотекарі обговорили питання щодо участі в І (міському) етапі Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека-2017». Методист НМЦ Холодуліна Н.І. ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо обліку підручників і навчальних посібників відповідно до Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 02.12.2013 №1686.
Також на нараді був презентований новий літературний альманах "Україні присвячую...", приурочений 25-річчю незалежності України,
поняттям патріотизму, любові до рідної мови, землі, народних символів, нашій багатій героїчній історії і не менш героїчному сьогоденню, любові до рідного краю і своєї Батьківщини. В книзі надруковані вірші нашої колеги Надії Петрівни Рубінської, бібліотекаря ЕНВК "ЗНЗ-МНВК".
Пропонуємо один з них:

По стернi

Стерня. З незрячими очима по стерні.
Йдемо по ній, бо вибору немає.
Болять і кровоточать в кожного ступні,
На це ніхто уваги не звертає.

Чому так тяжко нам дається кожен крок?
Чи збережемо гідності надбання?
Я вірю, скільки б не було пересторог,
Вже не розірвуть нашого єднання.

Заради  злагоди і кращого буття,
Ціною втрат великих і жертовних,
Ми захищаємо майбутнє і життя
Найсправжніх змін в країні, не умовних.

І перетвориться стерня в родючий лан!
Щасливо заживуть усі родини.
Бо незалежний, вільний та заможний стан
Є доленосним шляхом України.
     
  26.07.2016

Немає коментарів: